Vlaamse Stoma, Incontinentie en Fistelverpleegkundigen

Vlas, één doel, mensen helpen


 
 
 

Meewerken aan verandering voor betere stomazorg, ook iets voor jou?

 

Nieuws


WIST JE DIT AL.......

Redactie Vlas - 23-04-2017

Zorgmassage: even alle zorgen vergeten Een aanrakingstherapie voor kankerpatiënten en andere ziekten ondersteund door het fonds van kanker. www.zorgmassage.be.

ZORGMASSAGE: EVEN ALLE ZORGEN VERGETEN....

Zorgmassage is een zachte vorm van lichaamsmassage. Deze aanrakingstherapie is ontwikkeld voor kankerpatiënten. We hebben echter gemerkt dat mensen met een ander ziekte ook baat hebben van onze massage. Onze massage kan worden aangepast zodat iedereen ervan kan genieten.
Ontspanning is nodig tijdens je behandeling of herstel. Massage biedt je de mogelijkheid om even tot rust te komen. Massage is echter meer dan verwennerij voor het lichaam. Het is wereldwijd één van de meest gebruikte complementaire therapie. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt de mogelijkheden van zachte massages in het verlichten van gezondheidsklachten. Angst, vermoeidheid, depressie, misselijkheid en pijn kunnen verminderen door zorgmassages. Meer informatie vind je op onze website www.zorgmassage.be
Dankzij de steun van Kom Op Tegen Kanker hebben wij expertise kunnen opbouwen in deze therapie. Sinds oktober 2015 geven we de kennis door in een nieuwe specialisatieopleiding. Binnenkort zijn er meer dan 100 zorgmasseurs. Ons proefproject liep in drie centra voor volwassenonderwijs in Oost-Vlaanderen. Sommige studenten zijn echter actief in aantal andere provincies.
Onze vrijwilligers zijn actief in verschillende ziekenhuizen: AZ Maria Middelares (Gent), AZ Sint-Blasius (Dendermonde) en Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis (Aalst). We werken aan de uitbreiding van onze vrijwilligerswerking in de zorginstellingen.
Je kunt ook terecht bij onze zelfstandige zorgmasseurs in hun massagepraktijk. Velen komen ook graag aan huis. Een volledige lichaamsmassage kost gemiddeld 50 euro en een eventuele verplaatsingsvergoeding. De massage duurt één uur. Ze werken met natuurlijke olie die gemakkelijk kan worden verwijderd. We stellen je vooraf enkele vragen zodat we je een aangepaste massage kunnen geven. Jouw wensen en behoeften zijn het vertrekpunt.
Zorgmasseurs kunnen goed omgaan met moeilijke thema’s zoals een stoma, een haarwerk of littekens. Je lichaam tonen tijdens of na ziekte is niet evident. Vele mensen schamen zich. Zorgmasseurs kunnen je echter snel op je gemak stellen zodat je kunt ontspannen en genieten van de massage.
Zoek een zorgmasseur in jouw buurt en ervaar zelf wat een zorgzame aanraking voor jou kan betekenen. Je vindt hen terug op onze website www.zorgmassage.be. Je kan ook bellen naar onze infolijn 0496/ 42 78 48 (Ingrid).
VZW Zorgmassage

 
 

Stomawelzijn, onze zorg!

 

Sponsors

 
       
3M B-Braun BSN Medical
 
Coloplast Convatec Dansac
 
Eurotec Haromed Hollister
 
Hospitera Welland Medical