Vlaamse Stoma, Incontinentie en Fistelverpleegkundigen

Vlas, één doel, mensen helpen


 
 
 

Meewerken aan verandering voor betere stomazorg, ook iets voor jou?

 

Nieuws


WIST JE DIT AL.......

Redactie Vlas - 23-04-2017

Diëtistepraktijk voor stomadragers, crohnpatiënten en colitis ulcerosa

Ik zou me graag even willen voorstellen. Ik ben Nathalie Grietens en ik ben een diëtiste praktijk gestart in Westerlo (Oevel).

Ik heb zelf de ziekte van Crohn en eet ook glutenvrij omdat ik coeliakie heb. In 2008 is bij mij de ziekte van Crohn vastgesteld, ik was toen 21 jaar. De ziekte van Crohn is een chronische darmziekte waarbij de het hele maagdarmstelsel kan ontsteken.

Mijn ziekte is al een zeer lange lijdensweg geweest, met in 2013 het absolute dieptepunt. Omdat mijn dikke darm zo ontstoken was, had er zich een groot abces in mijn bil gevormd met verschillende fistels. De enige optie was om een tijdelijke stoma aan te leggen voor een half jaar om mijn dikke darm wat rust te geven. Dat half jaar is uiteindelijk een jaar geworden. Na een jaar werd ik terug helemaal onderzocht. Mijn dikke darm was nog even ziek als een jaar geleden. Een definitieve stoma was nog de enigste oplossing. Nu heb ik al bijna 3 jaar een definitieve stoma.

Tijdens al dat ziek zijn was ik ook nog aan het studeren voor diëtiste. De combinatie ziek zijn en studeren was héél zwaar. In januari 2015 was het me eindelijk gelukt en ben ik afgestudeerd als diëtiste!!

Enkele maanden geleden ben ik mijn eigen diëtiste praktijk gestart. Nu wil ik in mijn praktijk zoveel mogelijk stomadragers, mensen met de ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa of mensen met allergieën kunnen helpen. Samen met hen kijk ik dan hoe ze door enkele aanpassingen een gezond voedingspatroon kunnen krijgen. Zo krijgt iedere patiënt een persoonlijk dieetadvies. Ik doe ook online consultaties via Skype of Facebook omdat het niet voor iedereen makkelijk is om tot in mijn praktijk te komen.

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken heb ik een Facebookpagina (Nathalie's dieetadvies) en Instagram Account (diëtiste_nathaliegrietens)

Voor vragen kan je me steeds contacteren op nathalies-advies@hotmail.com of 0494/04 94 97.

Groetjes Nathalie

 
 

Stomawelzijn, onze zorg!

 

Sponsors

 
       
3M B-Braun BSN Medical
 
Coloplast Convatec Dansac
 
Eurotec Haromed Hollister
 
Hospitera Welland Medical