top of page

Op de tast

Hans Terryn

27 mrt. 2024

Seksualiteit na kanker
Alhoewel initieel geschreven vanuit het oogpunt na borstkanker behandelt dit boek de vrouwelijke seksualiteit na alle soorten kanker bij vrouwen. Dit op een heel verhelderende en open wijze, een boek die concrete tips voorstelt die daadwerkelijk van toepassing zijn. Het benadrukt nog maar eens het belang om seksualiteit bespreekbaar te maken. Alle zorgverleners die in contact komen met mensen met een veranderde seksuele gezondheid moeten het belang kennen om hierover voldoende kennis te hebben en eventueel te kunnen doorverwijzen naar de juiste zorgverleners. Het onderwerp uit de weg gaan of negeren is geen optie.

Na een kankerbehandeling wil je je oude leven weer opnemen: je job, je hobby's, je gezinssituatie... en ook je seksualiteit. Maar dat blijkt niet zo vanzelfsprekend. Veel vrouwen struggelen met hun zelfbeeld en seksualiteit. En laat seks nu net iets zijn wat niet makkelijke besproken wordt tijdens de consultatie.

In "Op de tast: seksualiteit na kanker" doorbreken Marieke Colpaert en Marlies Meersman het taboe. Met verschillende experten en aan de hand van persoonlijke verhalen van lotgenoten en hun partners leggen ze uit welke gevolgen de kankerbehandeling kan hebben. Daarnaast krijg je een waaier aan tips om zowel mentaal als fysiek terug op een positieve manier met seks om te gaan.

Uniek zijn de vele oefeningen om je seksualiteit opnieuw te beleven. Een must-have voor (ex-)kankerpatiëntes, hun partners én zorgverleners.


Op de tast: Seksualiteit na kanker

Marieke Colpaert en Marlies Meersman

Borgerhoff en Lamberigts

bottom of page